Q/A

| Postat i: svar på kommentar
2
Kan inte du skriva ett inlägg om vad du har i ditt kylskåp/frys/skafferi och kanske lägga upp recept på dt du gillar mest? Behöver inspo och din blogg känns inspirerande :) Kramar!
 
Tack det gör mig riktigt glad och självklart ska jag försöka göra ett inlägg om detta. Jag följer ofta med mamma och handlar för att hitta bra saker att ha hemma och har övertygat min familj ganska mycket att ha bra saker hemma. Förut så åt resten av min familj ganska onyttigt så jag började följa med till affären och handla för att välja ut lite nyttigare saker till mig. Men nu när jag inspirerat dem så brukar vi bara ha nyttiga saker hemma vilket är suuuuperskönt! 
 
I kylskåpet har vi alltid mycket frukt och grönt som är otroligt viktigt för alla oss i familjen som också går åt fort. Sen har vi också alltid yoghurt & kvarg hemma som är perfekt att ha till mellanmål, frukost och sånt. Några celsius står oftast och väntar på mig, hehe. Fetaost, soltorkade tomater och ägg är något som är standard i kylskåpet. 
 
I frysen finns mycket frysta bär, kött och bröd. Vi har 1 låda för endast bär för att vi äter så grymt mycket bär. Det är nog det bästa som finns, haha. Jag brukar inte rota så mycket i frysen förutom när jag ska hämta mina bär men annars så är det väll lite fryst kött och bröd mycket mer är det inte. 
 
I skafferiet har vi mycket nötter, torkad frukt, musli, havregryn och mycket sånt. Vi har inte alls mycket mer saker i skafferiet, lite rapsolja och kryddor men det jag använder mest är havregryn & muslin :)
 
Jag har också lite recept i kategorin ''reciepe'' så leta där om du kanske hittar något som passar dej! 
 
Ja har en instagram (som jag skrivit förut) där jag lägger upp dagligen vad jag äter och tipsar om lite bakverk osv. Där kan du följa mig för att få lite inspiration vad du kan äta osv. Om du har något mer fråga så är det bara att kommentera! :) kramkram

BESÖKSREKORD

| Postat i: Självporträtt
10
Glad tjej som gillar alla fina läsare
 
Igår hade jag besökrsrekord på bloggen, det är så kul att det är många som kollar in! Har haft högre nån annan gång tror jag men då hade jag vunnit ''veckans blogg'' på en ganska känd blogg men tycker inte det räknas. Men grymt kul att ni kollar in här och om ni har någon fråga eller något inlägg som ni vill ha så är det bara att kommentera, jag svarar på exakt alla era frågor och tips! Det är bara kul, såååååååhär mega kul :D
 

PROTTE PANNKAKOR

| Postat i: recept
4
 
Gjorde proteinpannkakor till lunch med recept från fitbysam, supergott! 
 
Recept:
- 1 skopa protein
- ½ havregryn
- 1 ½ dl mjölk
- 1msk fiberhusk (hade inte det så använde grahamsmjöl)
- 1msk kokosmjöl
- 1tsk bakpulver
 
 
 
 

MATGLÄDJE

| Postat i: ätbart
2
asså frukost är det bästa som finns, påriktigt.
 
Godmorgon, blev hemma idag med. Mår inte alls bra och hoppas hoppas hoppas jag blir bättre tills imorgon för då är det ju lite partaj hos min kompis Amela. Men imorse blev det inte havregrynsgröt (öööh whaaat? haha) så jag gjorde lite smoothie med musli och finn crisp med keso på det. Supergott! Nu ska jag fortsätta kolla på vänner och äta upp min frukost :)
 

HEALTHY FOOD & SNACKS

| Postat i: vardag
2
 
 
Om ni vill ha tips på nyttiga maträtter och mellanmål så tycker jag att ni ska följa min fitness-instagram där jag hänger den mesta tiden nuförtiden. Vet att jag lagt upp tidigare men nu har jag fått upp lite mer bilder såatte. Jag tar alla bilder själv förutom dem bilderna som är lite gamlare från isomras, kram
 

HAT PÅ INTERNET

| Postat i: vardag
2
 
Varför ska det finnas så mycket hat på internet? Jag förstår inte vad meningen med det? Jag har inte alls fått många hat-kommenterar men det är ju klart jag är inte så känd (än, hehe). Men dom man får sätter sig direkt i hjärnan och man tror inte man ska tänka så mycket på det men man gör det. så otroligt mycket! Jag måste bara säga jag förstår inte hur kändisar som Justin Bieber (& många fler såklart) klarar det. Jag får typ 1-3 medans han får så grymt mycket och kan fortfarande vara glad, det är så grymt starkt utav honom! Delvis därför jag beundrar Justin så sjukt mycket. 

Elaka kommentarer är ju inte bara på bloggar men det är väll där det mesta kommer fram. Man kan säga precis vad man vill, man kan såra någon så grymt mycket utan nån man egentligen inte vet vem det är och det är bara sorligt. Den som skriver hat-kommentarer, asså.. jag förstår inte på någon skala hur hen kan må bättre av det? Om hen inte gillar t.ex, min blogg/utséende eller vadsomhelst så varför är hen då inne på min blogg och bara måste kommentera vad hen tycker för då kan ju jag ändra mig och bli en bättre människa... eller? Jag är inte alls beredd på att få hat-kommentarer och jag vet inte om jag någonsin kommer vara det men jag beundrar er som lyckas att inte bry sig och bara se bort från det! Ville bara skriva av mig för allt hat som pågår på internet gör mig så jävla förbannad. Jag ser massa människor kommentera på andras vines och förstår inte hur man kan vara så grymt elak? jag förstår verkligen inte. det är helt sjukt, ni som är hatare är helt sjuka. usch.
 
Så, ville bara uttrycka mig lite och hoppas de flesta håller med mig, dom som inte gillar min blogg kan bara dra, då är detta inget för er! tack för mig, kraam 
 

HEALTHY SNACK

| Postat i: recept
3
 
banan, gott. jordnöttsmör, gott. mörk choklad, gott.
Denna kombo är så himla god! Har sett lite bilder på olika varianter av denna men har inte orkat göra egna, idag gjorde jag lite och improviserade lite och nu när dom stått i kylen ett tag och är kalla så är dom riktigt riktigt goda! ni måste testa!

Recept:
- smält choklad & jodnöttsmör
- doppa sen bananbitarna och dekorera hur du vill! 
- låt stå i frysen någon timme 
hur enklet som helst 
 
Nu fick det bli 2 recept på raken men var tvungen att lägga upp detta! 

PANNKAKSFRUKOST

| Postat i: recept
2
 
När man är sjuk ska man äta goda frukostar
Blev hemma en dag till för att jag började må sämre igårkväll men imorse gjorde jag lite pannkakor bara för att jag hade tiden och var riktigt sugen på det. Inatt när jag inte kunde sova så sökte jag runt på massa pannkaksrecept men hittade inga som föll mig i smaken så gjorde ett litet eget, men måste säga att vanliga bananpannkakor är så mycket godare, men kul med lite variation! Nu ska jag fortsätta kolla på de nya avsnitten på moden family kram
 
Recept: (på ett ungefär)
- 1dl mjölk
- 1dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 1msk kokosmjöl 
- kanel efter smak
- ½ banan
 
Gör såhär:
- blanda ihop allt
- stek på låg värme 
klart!
 
saker att ha till:
- keso
- bär/frukt
- mosade bär med lite yoghurt
- jordnöttsmör 

EN GAMMAL FAVORIT

| Postat i: Porträtt
3
 
Denna bild, åh jag måste säga att jag gillar den starkt. Den gör mig så otroligt glad. Denna togs där jag bodde förut med en tjej som jag bodde granne med och umgicks ganska mycket med hela hennes familj. Jag fotade både henne och hennes systrar väldigt mycket som jag är glad över eftersom jag lärde mig mycket inom foto under den tiden. Men jag hade egentligen tänkt mig en bild där hon bara sitter på verandan och ler, ja ett vanligt porträtt. Men som alltid när jag fotar porträtt så börjar vi skratta åt något och skyndar mig att ta denna bilder och den blev så himla lyckad och den känns så himla verklig , det är ingen bild som är fake utan det är en glad tjej som skrattar på denna bild.
Mycket cred till Elsa som är modell för denna bild.
 
 

FINN CRISP

| Postat i: vardag, ätbart
7
 
Finn crisp, keso, avocado med kryddor.
godare får man leta efter, nej men detta var så grymt gott så jag vet inte riktigt om jag kommer kunna äta något annat den närmsta månaden. Till detta åt jag tomatsoppa som var så bra för min hals + att det är riktigt gott! Jag sitter just nu och kollar på modern family och vilar mig lite. Ska nog gå och koka mer te :) 
 
 

SJUK

| Postat i: vardag
1
 
Gick till skolan och kände efter första lektionen att jag inte orkade mer, så jag gick hem. Nu sitter jag och dricker varmt te för min stackars hals. Vet inte riktigt om jag blir hemma imorgon med men det ser jag imorgon. Hoppas hoppas jag iallafall blir frisk tills lördag då det blir en liten fest hemma hos min kompis Amela :) Hoppas ni mår bättre än mig så hörs vi, kram
 

AB WORKOUT - TIPS

| Postat i: training/health
0
 
Hittade denna video på youtube, så testade den nyss och snacka om att det brände i magen!! Älskar att det finns massa träningsvideos som man kan köra, finns massor. Så om ni inte går på gym och vill träna hemma så är det bara söka på yt vad man vill träna så kommer det upp massor, Jag brukar köra massor även fast jag har gym. Ibland orkar jag verkligen inte gå till gymmet för att det blir alldeles för jobbigt. Så det är perfekt nu när det är typ snöstorm så är det bara att köra igång :D Denna tar också 10minuter och det kan man faktiskt inte säga att man inte har tid så det är bara att köra igång people!

HÄLSOVÅFFLOR

| Postat i: ätbart
7
 
 Detta blev min middag, supergott! Innehöll lite för mycket smak för min del så nästa gång så ska jag minska det. Men blev iallafall gott så det var ju bra, höhö. Funderar på att kanske gå ut på en pw och kanske svänga förbi gymmet en stund. Men det är om jag är riktigt duktig ;) På torsdag ska jag börja springa lite igen, hoppas hoppas hoppas att knät inte krånglar så jag kan bygga upp mer och mer så jag kan springa längre och längre.kram.
 

JUST NU

| Postat i: kamera
2
Nikon d90
Just nu:
Sitter jag i skolan och redigerar lite och skriver på tavlan med Hannis. Vi har det riktigt mysigt och alldeles strax så slutar vi och då drar jag mot stan. Har inte riktigt så mycket mer att säga men jag vill bara säga hur jag har det nu så ni inte blir oroliga. hehe. 

 
 

L Y C K L I G

| Postat i: Självporträtt
0
Canon eos 40d 
 
Jag vet inte om jag är lycklig, jo det är jag nog. hehe. Kollar just nu på Mia Skäringers show eller vad man säger? Men det är iallafall bra, hon är så skön. Det är snart mat så vi ska nog gå och äta lite mat, får hoppas på det bästa på god mat! Har iallafall med mig en frukt som får bli mellanmål senare :p

DAY 28 OF 365

| Postat i: ätbart
1
 
Godmorgon vänner.
Jag somnade ganska sent igår för jag att jag höll på med lite småsaker i bloggen som jag hade glömt så är lite trött nu. Men efter skolan idag ska jag träffa Amela vid stan så ska vi köpa lite presenter till Louisa & Charlotta som vi ska ha festen för på lördag. Nu ska jag fortsätta kolla på ph och äta upp min frukost innan det bär av till skolan. Förövrigt så är det vår kortaste dag idag så är glaaaaaaaaaaaaaaad :D 

RENOVERING

| Postat i: vardag
2
 
Kunde inte hålla mig.
Så var tvungen att lägga upp den nya designen jag jobbat med, har lagt ner ganska mycket tid på detta och lärt mig massa nya saker tack vare google, Så känner mig riktigt nöjd att jag faktiskt gjort något själv! Ska verkligen börja göra dem själv för man får verkligen precis hur man vill ha det! 
 
Har också ändrat breddstorleken på själva inläggen har tyckt att 800 har vart lite mycket så 700 passar mig perfa, dock så är alla andra inlägg i 800px så om ni kollar tillbaka på mina gamla bilder så kommer ni se att dom är alldeles för stora, men det får ni leva med. Har bara fixat dem inläggen som syns just nu, så så får det bli! 
 
Kommentera gärna vad ni tycker så blir jag glad! :D 
 

MORE OF ''THE BLACK DRESS''

| Postat i: Porträtt
1
canon eos 40d
Eftersom jag håller på med en ny design så får uppdatering lida litegrannnnn, men så fort den nya designen kommer upp blir det riktigt bra uppdatering och ska försöka få in lite roligare inlägg än bara min vardag. Allt detdär med ny design får mig verkligen sugen på att blogga mer o mer. kram
 

PORTRÄTT TILL NY DESIGN

| Postat i: Självporträtt
4
Har ganska många bilder som blev ganska utflippade så deta är en av dom
Halloj!
Idag har jag tagit lite profilbilder till en kommande design jag ska börja pilla på. Tycker det är ganska viktigt med bilder på den som håller i själva bloggen om man kanske är ny på bloggen, jag tycker själv det är viktigt att jag ser bloggaren när man kommer in på deras blogg för att se liiiiiksom. haha nej men så det ska fixas :)
 
 

GRILLAD KYCKLING MED SALLAD

| Postat i: ätbart
4
 
 Efter en timmes PW
så sitter jag i min säng och äter denna goda måltid, så grymt gott! Jag borde banne mig bli kock eller nått sånt höhö. Men jag gick ut på en PW efter frukosten för att jag varken kan springa eller göra något som belastar mitt knä. Men detta var iallfall gott så tycker att ni ska testa detta. kram
 

CURLY HAIR

| Postat i: Porträtt
4
modell: Hanna Östh
fotograf: Jag med canon eos 40d
 
Eftersom jag inte har några andra bilder att lägga upp så kommer dessa, gillar verkligen detta porträtt. Hannas hår lägger sig så fint i vinden, haha. 
 

THE BLACK DRESS

| Postat i: Porträtt
4
canon eos 40d
 
Här har ni 4 bilder i denna serie eller vad man säger och det kommer mer sen. Supernöjd med dagens photoshoot!

KALLT SOM TUSAN

| Postat i: behind the scenes
0
 
Allting för ett nedrans porträtt!
För ca en timme sen kom jag och Hanna hem från en photoshoot vi hade på en åker vid ekensberg. Vi hade förberett massa varma kläder, vantar osv men det blev riktigt kallt ändå, stackars hanna som stog i bara klänning... Men tror det kan bli riktigt bra grejer av detta! Ska redigera ikväll så det kommer antagligen komma upp här senare. Nu ska vi gå ner i källaren och ha en till photoshoot som vi tänkt ha länge, vet inte riktigt om det kommer bli något bra men testas ska det!
 
 
 
 
lite bilder direkt ur kameran.
 
 
 

ANDRA INSTAGRAM

| Postat i: vardag
0
 
 
I somras så skaffade jag en instagram där jag lägger upp träning & mat osv. Jag slutade sedan att använda den men har nu böjat lägga upp på den. Har saknat det lite eftersom jag inte vill lägga upp massa sånna saker på min rktiga instagram + att man kan lägga upp flera poster på en dag utan att det bli jobbigt eller aaaah, haha. Jag hoppas ni följer mig om ni vill ha lite fitspo. kram

OATMEAL

| Postat i: ätbart
1
 
Godmorgon
Vaknade imorse och fick panik (trodde det var skola), kollade på klockan och insåg att det bara var lördag så det var bara att somna om igen, så skönt! Vaknade lite senare och nu har jag ätit frukost och druckit upp mitt te. Idag ska jag inte göra så mycket, försöka komma ut på en PW och sen gymmet. Hanna skulle kanske komma förbi sen, så vi ska nog fota dåååe ;)
 

SAKER DU INTE VISSTE OM MIG

| Postat i: vardag
3
 
Måste säga att jag bjuder på dessa bilder till 100%

  • Jag är en riktigt flummig person, jag är seriös ca 10% i mitt liv
  • Jag har skilda föräldrar.
  • Mina vänner betyder allt!
  • Jag älskar mina syskon mest av allt och bryr mig grymt mycket om dem. 
  • Jag gillar att bjuda på mig själv speciellt på bild.
  • Jag vill antingen ha ett eget företag eller bli PT efter gymnasiet.
  • Seriös på bild, nej tack! 
  • Jag gråter inte lätt till filmer
  • Jag blir deprimerad om jag inte får träna
  • Jag bryr mig mindre vad folk tycker (mer och mer) 
  • Jag vill inspirera & motivera så mycket människor som det bara gååår.
  • jag hatar matte, (jag vet alla gör det) asså seriöst HATAR. Skulle kunna göra vadsomhelst för att aldrig höra det ordet igen. 
  • Jag gillar LBS så mycket mer än mina förra skola (borgis)
tack för mig!

F R A J D A Y

| Postat i: Porträtt
0
Detta skratt gör mina dagar

Nu är det äntligen fredag och har bara media fram tills lunch och efter det svenska, sen sluuuuutar vi! Skön fredag som alltid. När jag kommer hem ska jag äta lite mellis för att sedan gå till gymmet med syster :) Eftersom det är min namnsdag (Erica) idag så valde jag kebab (<333333333333) haha så ikväll äter jag kebab med min syster :D ha en bra fredag så uppdaterar jag senare ciaaaaao 
 

KÖTTFÄRSÅS MED FÄRSK PASTA

| Postat i: training/health
1
 
Så gott! Sista dagen med linas matkasse, lite tråkigt för det är så kul att test helt nya saker. Till detta var det nån sallad och vitlökssås, supergott! Ska till gymmet om en kvart för att köra lite mage, och inget band :( Var ett tag sen jag körde mage så får se hur det går. Ha en bra kväll och imorgon är det fredag!! :D
 

WORKOUTLOG AND MORE

| Postat i: training/health
1
 
 Nu äntligen har jag fått mina saker jag beställde samtidigt som min kusin, så det var roligt. Inte lika roligt när man inte kan använda den ut till fullo ( workoutlogen alltså) vill kunna lägga in cardio där men får testa med styrketräningen. Så kul att kunna dokumentera ganska mycket! Nu: ph med te :)
 

So long under water I couldn't hold my breath anymore

| Postat i: Porträtt
0
Kamera: Canon eos 40d + 50mm 1.8
modell: Carolin Björkman
Så kul att hitta gamla bilder!
Hittade denna från en photoshoot som jag hade i somras med Carolin. Carro visade mig en bild som var grymt snygg och vi började genast planera en liknande bild eftersom vi fick så mycket inspiration, Det var en helg jag följde med carros familj till Dalarna och det var inte alls varmt i vattnet så det fick bli i vattnet 10sek och upp och värma sig lite, haha. Fotade grymt mycket under den helgen det var så mysigt vi badade tunna, satt i bastun och badade även fast det var typ 10 grader, verkligen en helg jag skulle vilja leva igen
 

EN DAG KVAR TILLS FREEEEEDAG

| Postat i: photoshop
0
Bildbrist så ni får se denna.

Jag kände inte alls för skolan idag så känns lite tungt, sitter nu på min första lektion och ska göra någon enkät. Hoppas dagen går fort så jag kan komma hem och hata livet, haha nej men är så arg att jag inte kan springa eller något sååånt. Men sånt händer när man kör för hårt och inte vilar, ska verkligen bli bättre på det i framtiden. Nu ska jag inte göra ett skit, hejdå sålääääänge ;)
 
 
 

I N D U S T R I

| Postat i: Porträtt
2
 
ett till foto från photoshooten igår, synd att ison var så himla hög somsagt :(
 

WHY?

| Postat i: vardag
0
lite jag ätit och druckit idag.
 
Blev hemma idag för att knappt kan gå, vilket är så tråkigt. Det ända jag gjort idag är alla lega i sängen och kollat film för att jag inte kan röra mig speciellt mycket. Känner mig så gammal, haha. Önskar jag kunde springa hur långt som helst utan att något stoppar mig. Detta gör ju att motivationen minskar för att så fort man försöker så misslyckas man bara för att knät gör så himla ont. Nej nu ska ni inte tycka synd om mig, jag tycker att ni ska ut och springa på direkten bara för att ni kan!!
 
Mamma ringde migg nyss och sa att hon va på gymmet och skulle träna innan hon kom hem, så avis! haha det gör det inte enklare av en full instagram med massa träningsbilder osv. Men mamma pratade med någon på jobbet så nu ska jag vila en vecka och börja springa långsamt och varva med att gå, men inga intervaller för det är så påfrestande för knäet. Det suger men får väll börja så tills jag byggt upp lite och vant mig vid att springa, vet inte riktigt vad jag ska göra utan intervaller på ett tag..... :(

SELF-PORTRAIT

| Postat i: Självporträtt
2
canon eos 40d + 50mm 1.8
En bild från igår, blev riktigt fint ljus så det var riktigt kul! Inte ofta jag blir fotograferad så nu blir det kanske lite mer bilder på mig i framtiden, höhö. hahah eller aa det får vi se.......
 

GRYM PHOTOSHOOT

| Postat i: Porträtt
2
 
 
Idag på våran lektion så stack jag och Hanna och fotade lite, börjades i ett fönster och förflyttade oss ca 3 gånger så har massa grymma bilder, här är från andra stället typ industritema eller nått, nej men gillar det starkt! Synd att det var lite mörkt för man var tvungen att höja ison ganskak rejäält och blev därför ganska brusiga :p 
 
 

HELVETES KNÄ!

| Postat i: training/health
1
random bild

Idag stog det 5km jogging på schemat och var riktigt peppad så jag började springa och hoppas från stjärnona och tillbaks att jag inte skulle få ont i knät, efter 1km så kände jag ingenting, inte heller efter 2km men sen när 3 kom så började jag känna av mitt knä riktigt mycket, efter ungefär halva kilometern så fick jag stanna för att jag hade en sån otroligt smärta i mitt knä, jag blev så arg så jag ville bara skrika och gråta på samma gång. När jag äntligen kan springa mer än 4km så vill man ju springa för guds skull men icke!! Mamma tror att jag har överbelastat knät lite för mycket och när jag väl tänker efter så har jag inte haft en riktigt vilodag på ett tag (fy skäms) så nu ska jag vila upp mig ett par dagar, ska fokusera lite på styrka men ingen sorts löpning eller joggning. OCH JAG BER TILL GUD ATT OM DET INTE BLIR BÄTTRE EFTER DET SÅ KOMMER JAG DÖDA NÅN. (ja hanna, hahah). Tror jag också ska lämna tillbaks skorna är verkigen inte nöjd med dom och då är det inte värt pengarna så ska leta efter andra. Men nu ska jag äta lite mat som vi fått från Linas matkasse, nån kyckling med bakad potatis, supergott! 
 
sorry för ett sånt negativt inlägg men är verkligen arg för detta ;)
Om nån vet bättre än mig om detta med mitt knä, kommentera alla tips ni har, vill så mega mycket springa igen!! :D
 
 

21 JANUARI 20124

| Postat i: Självporträtt
0
 
Godmorgon vänner, hur mår ni? jag mår iaf bra , ganska trött men det funkar. Har otrolig träningsvärk i både rygg, ben och axlar.. Men det är skönt att man känner att man kämpat bra! Efter skolan blir det en 5km springtur med Josefin. Hoppas att jag klarar det igen, Så det blir lite mer långsamma kolhydrater till lunch så man får lite mer energi.
 
Jag och Hanna har börjat tagit med muggar till skolan så nu sitter vi och dricker te, det är så gott! Så mysigt när det är kallt och om man är otaggad på skolan ;)
 
 

TRÖTT & NYTT JORDNÖTTSSMÖR

| Postat i: vardag
0
 
Sitter just nu på golvet inne i köket och väntar på att mina proteinbars ska bli klara, testade lite nytt så får se om det blir något gott! Kom hem från gymmet för ett tag sen och körde wargrun och efter det blev det ett multipass så riktigt trött nuuuu. Idag köpte jag nytt jordnöttssmör eftersom det andra tog slut, höhö. Får se om detta är godare än det ekologiska? Känner att jag inte alls vart så social med bloggen på nå vis? hahah, men ska sova tidigt ikväll för att jag knappt sov något inatt :/ godnatt sålänge
 

NYA LÖPARSKOR

| Postat i: training/health
5
 
Nu äntligen har jag bra löparskor som förhoppningsvis är bättre än dom jag redan har. Ville egentligen ha nike free run 5.0 men tydligen så var det inte alls lika bra att springa i som jag trott. Men dessa invigs imorgon när jag ska springa 5km. Ikväll blir det wargrun och multipass efter det. Nu ska jag börja göra lite mat eftersom jag ska vara på gymmet vid 18:00 :) hare!
 

NY VECKA, NYA MÖJLIGHETER

| Postat i: training/health
4
Tänkte göra ett litet träning&kostinlägg, eftersom det är ny vecka och hoppas alla är taggade för massa nya utmaningar och nya mål att klara! 
matbilder från mobilen
 
Detta är ett kostschema som jag nyligen gjort som ska testas denna vecka och framöver. Har ofta slarvat med maten & dessa mattider så blodsockret har gått som en bergodalbana som resulterar att man står i köket och slänger i sig mat för man är så nedrans hungrig, vilket är fel! Man ska äta mindre men oftare som gör att man aldrig går hungrig.
 
Vardagar
Frukost: 08:00 havregrynsgröt med grönt te
Mellanmål: 10:00 frukt
Lunch: 12:00 det matsalen erbjuder (halva tallriken med sallad&grönt, 1/4 protein, 1/4 kolhydrater)
Mellanmål: 15:00 hemmagjord proteinbar & frukt 
Efter träning: 16:30/17:00 protein shake 
Middag: kyckling (eller annat protein) med grönsaker av något slag & hemmagjord sås.
Kvällsmål: 20:00 kvarg med bär/smoothie 
 
Frånochmed denna vecka så ska jag köra stenhårt under vardagarna sedan unna mig lite mer under helgerna, tror det går längre. Men jag tycker att ibland ska man också kunna bryta några regler och kanske ta någon bakelse mitt i veckan, det är ingen som förbjuder dej. Detta är ingen diet utan en hälsosam livsstil som man ska försöka leva efter och då är det klart man ska unna sig då och då! 
 
För att hålla motivationen uppe och känna sig peppad så ska du först sätta upp ett eller flera stora mål som du ska sträva efter men du ska sedan sätta upp lite mindre delmål som du klarar lättare. Säg att du har som mål att kunna springa 1mil utan att stanna nångång, börja med att ha som mål att kunna springa 5km och sedan öka mer och mer. Det är en otrolig känsla att klara sina mål, även fast det bara är delmål! Man kan också ha belöningar vid varje mål man klarar, så om du äääääntligen klarat att springa dina 10km så kan man belöna sig på olika sätt som att kanske köpa nya fräscha träningsskor, en snygg klänning eller bara tillåta dej något riktigt gott! På så sätt så håller du motivationen uppe och får sedan ett liten kick vid varje mål du klarat! Själv har jag nyss klarat att springa 5km (som har vart ett av mina delmål) så jag är riktigt glad, nu är nästa delmål att klara springa 8km! 
 
Sen är det klart att alla har dåliga dagar, varje träningspass kan inte alltid gå bra, tänk bara att dethär är så mycket bättre än ingenting och försöka igen nästa gång och ge inte upp!
pics from weheartit
 

GRYMMA KLÄDER

| Postat i: style
0
 
Hanna hade hittat en sida med massa snygga kläder, så nu sitter jag och dräglar över alltihopp. Om jag bara hade massa caaaaaash nu, men måste verkligen spara till London så jag har lite pengar där men ändååååååå. Åhhhhhhhhh vill ha baskettröjan så himla baaaaaadlyyyyy

INGEN ORK ALLS...

| Postat i: vardag
2
lunchen som blev efter passet.
 
Varken passet eller springrundan blev speciellt lyckad, var så trött och orkade ingenting kändes det som, Josefin var också trött så det blev inte stenhård träning. Men bättre än ingenting känner jag! Sitter nu nyduschad i sängen med massa filtar och ska kolla lite på vänner innan Josefin och hennes pappa kommer hit så ska vi prata lite om London för min mamma vill ha lite koll. haha.
 

GOODMORNING

| Postat i: vardag
1
Precis ätit upp min frukost och ska snart dra på mig träningskläder för det väntas ett core-pass och därefter springtur med Josefin!
 

MITT FOTOINTRESSE

| Postat i: kamera
3
 
Vet inte vad jag skulle göra på min fritid utan denna lilla sak, Tar nästan med mig den överrallt och älskar så grymt mycket att fota. Allt började när jag bodde i sjösa och var ganska liten, hade länge kollat på en digitalkamera som jag tyckte då var dyr och blev överlycklig när jag fick den när jag blev 10år tror jag? Fotade som en galning med den lilla saken och tyckte själv att det blev bra bilder, haha. Jag visste inte vad slutartid, iso eller något sånt var. När jag fick brusiga bilder så trodde jag det var fel på min kamera så ringde min kunniga morbror och han sa att det bara var ison som var för hög.
 
Tiden gick och började sedan spara till en systemkamera och dagen jag köpte den var nog en av de bättre dagarna det året, jag var så lycklig att jag äntligen hade köpt en fet systemkamera, fotade ännu mer, men fotade mest på auto så utvecklades inte så mycket under den tiden utan jag klickade bara på knappen och hoppades att det skulle bli bra bilder, men ingen blir ju bättre på det sättet så jag började kolla runt på internet. Läste på om alla inställningar och började testa mig själv mer och mer, det var då jag började se resultat. Det var så kul att få till bilder som man faktiskt ville ha och man hade gjort bilden själv genom att fixa inställningarna osv. 
 
Undertiden jag började utvecklas så fick jag grymt mycket tips & trix från min morbror och vi gick på fotopromenader tillsammans och han lärde mig fota vatten på lång slutartid, det var så kul alltihop. Från att gå in i en ny värld med kameror och inställningar som var främmande till att nu faktiskt bo i den och känna sig hemma. Jag vet inte riktigt vart mitt intresse för foto kommer ifrån, men min släkt har nog gjort mitt intresse större eftersom både morfar och morbror fotar mycket. 
 
När jag var tio år trodde jag aldrig att jag skulle kunna utveckla mig så mycket som jag faktiskt gjort och det är så roligt att se att man blir bättre och bättre för varje år som går. Vet hur ljuset blir innan man tagit bilden och vet hur man ska göra för att göra den bättre. Men jag strävar fortfarande för att få bättre bilder och kunna utveckla mig, vill kunna bli så bra som bara möjligt. Mina stora foto-förebilder är främst Linafoto & Emelie Ohlsson som verkligen inspirerat mig så otroligt mycket. Har köpt båda deras webbkurser som gjort att jag utvecklats mer. Säger bara - Träning ger färdighet!
 
Här har ni några gamla och nya bilder som är ganska blandat alltihopp! 
Den första på Carro till vänster måste jag bara säga är så sjuuukt ful, (inte modellen alltså) ljuset är verkligen helt fel, starka skuggor under hennes ögon och strålande sol.. Trodde den var fin då, men jag ogillar den så himla mycket ;)

DET ÄNDA JAG GÖR ÄR ATT ÄTA

| Postat i: ätbart
0
 
hahah, känns som jag äter hela tiden på bloggen, det ända jag lägger upp är massa matbilder, men änywayyyyyss ;) Blev inget Liam tyvärr, hade inte orken att gå dit för att jag redan vart ute och gått i snön. haha så lat jag ääääär. Men det händer nog inte så mycket mer ikväll, kanske ska till Sjösa men det vet vi inte än. 
 
 
 
 

LUNCH

| Postat i: ätbart
4
 
Äntligen hemma efter ca 1h 30minuter i snön, var inte alls så kallt som jag trodde att det skulle bli. Men nu när jag kom hem så har jag börjat frysa grymt mycket så ska snart ta en varm dusch. Måste verkligen tipsa om chocolate hazelnut, luktar precis som den dära godispåsen med choklad/hasselnötskräm. Haha svårt att förklara men den är iallafall supergod och passade bra att ha i pannkakorna :p 
 
Recept: 
- 1 ägg
- 1 banan
- proteinpåse med valfri smak
 
superenkelt!
 

LÖRDAGMORGON

| Postat i: ätbart
2
 
Satte alarm på 9:00 så jag inte skulle sova hela dagen, hatar när jag gör det. Finns ingen tid att göra nått dååååå, men jag har iallafall ätit frukost och sitter just nu och kollar på Johan Falk (vapenbröder), Men ska alldeles strax ta på mig träningskläder och ska jag ut på en pw i snön, blir nog den långa idag eftersom jag egentligen skulle sprungit, men kan inte för att mitt knä krånglar. Men kanske kör lite intervaller på vägen beroende på hur det går. Senare idag ska jag kanske iväg en sväng till min bror som fyllde igår för att fira han lite. Resten av dagen blir nog ganska lugn. hare!

Som ni kanske sett så är det ny design som fixades inatt, ganska nöjd faktiskt. Men vet inte bilderna i headern men det får va tills jag tagit nya! Satt och laddade ner nya typsnitt så det är kul, haha. Älskar det!
 

EVERYONE NEEDS CHEATDAYS

| Postat i: ätbart
0
 
Ändrade planer
mamma fick migrän och blev inget sthlm, vilket var riktigt synd! Så det blev kebabtallrik och lite snacks till ikväll. Har ju cheatday så jag utnyttjar den till 100% haha. Känner att jag har lite ångest för att jag åt så gryyyyyyyymt mycket mat, men jag äter aldrig onyttigt så detta är bra, hehe.
 
 Har också kommit på, eller kommit på och på men jag har börjat fått otroligt ont i mina knän när jag är ute och springer. Vilket är supertråkigt för nu när jag väl börjar gilla att springa långt så ska det börja krångla. Har inte heller pengarna att köpa ett par bra skor eftersom jag sparar till London, så vet inte riktigt hur jag ska göra? Vet inte om jag ska ta pengar från londonresan eller försöka stå ut med mina skor jag har. Fast då kommer jag typ bryta knänen eller nått ;) haha, ska inte tråka ut er med mer tråkig info om mina stackars knän.
 
 
 

IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG...

| Postat i: vardag
4
 
FÖR IDAG FYLLER MIN LILLEBROR 7 HELA ÅR. 
Tiden har gått så fort och han bli bara större och större, jag spenderar inte lika mycket tid med min bror som jag gör med min syster eftersom vi lever tillsammans, men ska verkligen se till att få träffa Liam så ofta som det bara går, sen när han blir större ska jag hitta på massa roliga saker med han, Jag ska vara där och alltid ställa upp för han i alla lägen! Måste bara säga hur mycket jag älskar han, han gör mig så glad och mår så bra att vara i hans närhet, GRATTIS PÅ DIN 7-ÅRS DAG LIAM, stora kramar! 

D O G G I E

| Postat i: kamera
2
eftersom jag har brist på bilder får ni en gammal bild med ny redigering.

Godmorgon vänner, idag är det fredag och jag är så nedrans trött, adidasbyxorna är på för att jag inte riktigt orkar bry mig vad jag har på mig idag, det är en sån dag idag. Vi har bara 3 lektioner idag vilket är superskönt!! Efter skolan drar jag hem och senare ska jag och min familj till stockholm för att fira min kusin, blir massa god mat och trevligt sällskap. Idag är det min cheatday så ska äta lite onyttigt idag vilket jag längtat otroligt mycket efter, haha! 

Resten av helgen kommer jag inte göra nåt speciellt, på söndag ska jag ut och springa med Josefin igen och senare på kvällen ska jag och min syster äta middag hos pappa men imorgon ska jag inte göra nååååånting, ska bli riiiktigt skönt. Denna vecka har vart otroligt seg för mig, iaf på morgonen. Har haft jätte svårt att komma upp även fast jag har sovit bra? Ajaaaaa, ha en bra helg så hörs vi, kram!
 

INTERVALLER OCH MASSA TACOS

| Postat i: vardag
1


Härlig runda i ekensbergen med Josefin!
Blev både intervaller och pw, riktigt härligt! Nu har jag ätit en stor tallrik med tacos, för stor haha! Men nu sitter jag och fryser så grymt mycket så jag vet inte vad jag ska ta mig till haha, blir alldeles strax en varmvarm och lång dusch. Ska bli så neeeeedrans skönt! Var också skönt att vi sprang tidigare så man har lite tid nu på kvällen och bara tar det lugnt.

Pratade massor om London och måste säga att jag är så otroligt taggad så vet inte vart jag ska ta vägen, hehe :p

GIVE ME SUMMER

| Postat i: kamera
1
Canon eos 40d
 
Hittade en gammal sommarbild jag tog i sommar och redigerade om den lite på nytt för att i somras hade jag inget bra redigeringsprogram så blev inte alls bra redigering men nu när jag har photoshop cs6 (tack vare min skola) så kan jag redigera så mycket bättre plus att jag lärt mig så mycket mer i ps. SÅÅÅÅ KUL ALLTSÅ! 
Vet inte vad jag skulle göra utan det? höhö. 
 

I LOVE BREAKFAST

| Postat i: ätbart
0
Var dock inte dagens frukost utan gårdagens mellanmål tror jag.
 
äntligen har jag min älskade dator
Imorse så var det väldigt tråkigt att äta frukost för jag hade inte min dator... haha, känner mig så handikappad utan min datorrrr.... Ikväll ska jag ut och springa med Josefin igen, vi har bestämt att varje torsdag så springer/går tillsammans, superkul! Ikväll kör vi nog Ida Wargs  (wargrun challenge). Men nu ska jag fortsätta lyssna på mentorstiden, hare!
 

15 JANUARI

| Postat i: vardag
0

Bild från idrotten

Vill börja med att ursäkta för dålig uppdatering. Jag hade tänkt uppdatera imorse men jag var tvungen att jobba massor på lektionen så blev ingen blogg ning där sen efter lunchen så skulle vi till idrotten på andra sidan stan o hade konditionstest. Men nu är jag hemma och kommit på att jag glömt datorn i skolan :/ så det kommer inte bli någon bra bloggning tills imorgon. 

Jag hoppas ni har haft en bra dag så hörs vi imorgon, kraaam!

TIPS - FÅ EN EXTRA TOUCH PÅ DINA BILDER

| Postat i: photoshop
3
FÖRE                                                                                                                                                                                       EFTER
Jag tänkte göra ett litet photoshop-tips som gör att man får en extra touch på sina bilder, detta verktyg använder jag nästan till varje bild, en av mina favoriter! Superenkelt och gör en stor skillnad även fast man inte tänker på det när man ser den bara sådär så finns det ändå och gör bilden till något mer, jätte svårt att förklara men jag använder denna otroligt mycket somsagt och man kan testa sig fram med olika blandningslägen och effekter. LEK PÅ I PHOTOSHOP, ända sättet att du lär dig, kraaaaam.
men då sätter vi igååång : )
1. öppna den bild du vill redigera.
 
2. ta upp gradient map/övertoningskartan och välj den gul/vila som redan finns inlagd.
 
3. då kommer det se ut såhär och då byter du från normal till screen.
 
4. du drar sedan ner opaciteten tills du själv känner dig nöjd. Det är en jättefin effekt som syns men ändå inte syns.

ARBETE I SKOLAN

| Postat i: vardag
1
hannas snygga hand till höger
 
Just nu sitter jag på en medialektion där vi håller på med en reklamkanpanj typ, vet inte riktigt hur jag ska förklara men det är mycket film, foto & designer som ska fixas, superkul! Måste säga också att bilden till vänster det är inte en lärare som skriver utan en klasskamrat som har lite idéer, höhö. Men nu ska vi fortsätta skissa osv, hoppas ni har lika roliga lektioner som miiiiiiiiig :D 
 

TISDAG MORGON

| Postat i: ätbart
2
 
Vaknade vid typ sju och låg kvar i min säng ett bra tag, men sen gjorde jag mig iordning och åt frukot i sängen. Så himla skönt, vet inte riktigt hur jag lyckas ta det så lugnt, suuuuperskönt! Ikväll ska jag försöka springa utomhus men vet inte om jag vågar springa själv i skogen höhö, ska se om jag får med någon höhööööö :) 
 
Min kondition har förbättras så mycket så det är så kul att springa när man faktiskt klarar det, yeeeeey.
Nu ska jag kolla på nån film i svenskan som är mega läskig, :oooooooo 
 

KVARG VANILJ

| Postat i: ätbart
1
 
Efter 45minuter på bandet så kom jag hem och nu sitter jag och äter vanilj kvarg, åååååååh så himla gott! Absolut min favorit, smakar som himlen, hahah.... ;) nej men testa iallafall, supergod!
 

GREKISK SALLAD MED KYCKLING

| Postat i: ätbart
1
 
Halloj, hoppas ni haft en bra dag. Har både gått till skolan och hem, riktigt kallt. Imorgon ska jag nog ha på mig lite mer kläder när jag går ;) Men har precis ätit upp middagen och ska till gymmet om en timme för lite kondition. Idag börjar Ida Wargs löpningsutmaning så ska bli superkul! Ska testa om jag klarar av att köra för vana löpare,om ni kollar in hennes blogg så får ni se vad jag menar. Nu ska jag dricka upp mitt te så jag kan bli lite varmare, fryser ihjäl. kram
 

Q/A - MITT GYM

| Postat i: svar på kommentar
0
 
FRÅGA:
Kan du inte berätta hur ditt gym är, vad det heter och hur mycket det kostar osv?? har för mig att du tränar på stenkullas gym men hittar ingen hemsida :)

SVAR:
Japp, jag tränar på medley i stenkulla och trivs superbra! Det är oftast ingen personal där utan man går in med kort. Det är ganska litet men perfekt för mig, finns de flesta sakerna som man behöver, jag saknar bara en maskin men annars finns det det mesta. Jag har för mig att det kostar runt 250-300:- per månad beroende på vad man har för abonnemang, all info finns på deras sida här. På det abonnemanget jag har så kan man även träna på 2 andra gym här i nyköping.
 
Jag rekommenderar medley starkt för den som vill ha ett enkelt gym och till ett bra pris! Jag är där nästan alla dagar i veckan och jaaa, me like iiiit! tack för din kommentar och hoppas du är nöjd med svaret!
 
kram

NÄR MAN TÄNKER SOM MEST

| Postat i: citat / inspiration
0


Försökte somna för några timmar sen men nej det gick ju inte.

Så nu ligger jag här och tänker på massa saker, blandannat det som står ovanför... Den fredagen jag fick veta, det måste nog vart världens bästa fredag!! Vi står mitt i skolan och väntar på att första lektionen ska börja (mentorstid). 
Hanna: här jag ska visa en bild, men du kommer säkert inte tro det
Jag: jaha, vadå?

Jag kommer ihåg denna konversation så himla väl, men sen visar hon bilden och det var lite svårt o se men när jag sen inser vad det är hon visar (två biljetter till justin bieber allra längst fram) så kollar jag på henne och skriker,hoppar och kramar henne på samma gång. Mitt i korridoren en fredag och jag trodde det var en helt vanlig dag men nej.

När vi lugnat ner oss lite så berättar hanna att hon på morgonen (samma dag) skulle göra frukost och skulle hämta något i frysen och ser biljetterna och sen skulle hon hålla tyst om det tills vi kom till skolan. Vi åkte samma buss då till skolan o kommer ihåg att hanna sa att hon hade jätte svårt för att inte säga något så hon hade suttit där och små flinat medans jag inte alls vetat någonting. Åh, herre vilken dag det var. Men dagen vi var i globen slår inget. Minne för livet! 
Kan aldrig tacka hannas moster nog för biljetterna, utan henne så skulle vi inte stått ca 3m ifrån självaste Justin Bieber! 
Under konserten sa jag flera gånger till mig själv - jag står här och ser justin bieber några ynka meter ifrån mig. Jag ser justin i verkligheten. Jag ser fucking justin i verkligheten. Tack vare att hanna fläktade mig med min keps o lite vatten (som fanns å ta) så kunde jag överleva. Skulle annars svimmat o missat allt... 

Ville bara skriva av mig lite, men nu ska jag sova och tagga skola imorgonbitti. Tur jag har sovmorgon imorgon!


JAG GILLAR SNÖÖÖÖÖÖÖÖ

| Postat i: Porträtt
0
 
Säger bara, äntligen! 
Visst är det kallt utomhus men det är så himla fint och ljust. Vill åka skidor eller snowboard nuuuuuuuuuuu, längtar tills februari då åker min skola till romme i en dag, ska bli grymt kul! Sen kommer jag också åka till romme med släkten det ska också bli grymt kul!! Hoppas snön för stanna ett litet tag till så man får njuta liiiite, bara ta på mer kläder så blir allt megabra! :D
 

SNÖ OCH BESÖK HOS LIAM

| Postat i: Porträtt
0
 
Vandring i snö till brorsan, lekte lite med lego och åkte sedan pulka. Var otroligt kallt ute så det blev ingen lång tid ute, sen vandrade frida och jag hem och har typ legat i sängen ända sen dess, imorgon är det måndag och känner bara NEEEEEEEEEEEEEEEJ. typ så. 
 
Idag har det vart min vilodag (sånt som jag har alldeles för sällan :////), och känner ingen energi alls, jag får sån energi av att träna och bara få komma ut och springa eller köra lite på gymmet. Men man måste ha vilodagar, superviktigt! Tråkigt, men sant. Imorgon är jag igång igen och ska snart börja med ett nytt träningsschema för nästa veckan, ska köra Ida Wargs 10 veckors utmaning (löpning), är supertaggad på det o ska bli skitkul. Kolla in hennes blogg imorgon så ska ni se vad jag menar! Annars så kan jag knappt bärga (hahah) mig för att få springa en tur i skogen, ;))))))
 

JOSEFINE FRISÉN

| Postat i: Porträtt
2
Canon EOS 40D + extern blixt riktad upp i taket.
slutartid: 1/125 sec  bländare: f/1,8   ISO: 200
 

VAD VORE VÄRLDEN UTAN GRÖT?

| Postat i: ätbart
2
 
Godmorgon, Ställde klockan på 9, gick upp och gjorde lite frulle. Nu har jag fixat mig lite och ska snart iväg för att träffa brooooorsan med min syster. Ska bli roligt, men resten av dagen ska jag bara chilla lite och fortsätta med en bloggdesign jag håller på med till en kompis. Nu ska vi dra, vi hörs. bye!

BARA 76 DAGAR KVAR

| Postat i: vardag
0
 
Den 28-30 mars kommer jag befinna mig i London med Josefin (& hennes pappa). Det ska bli så grymt kul!! Har aldrig vart där och så kul att vara där med en kompis. Shoppa, fota, äta massa god mat och hotellfrukost...... paradiset!
 

SO HAPPY!

| Postat i: training/health
3
 
Efter min stora frukost så cyklade jag till ekensberg för en springrunda. Hade druckit en celsius så jag kände att jag kunde klara av vadsomhelst?! haha men iallfall så sprang jag 4.4km och trodde inte jag kunde springa så långt (mycket för mig) för att jag inte är van att springa distans. Men blev riktigt glad när jag kom i mål! Plus att det är dubbelt så mycket bättre & roligare att springa utomhus än på bandet, du får ut mer av din springrunda eftersom det är backar osv det är ju inte det på bandet och så är det annat underlag som är bättre för fötterna. Så ut med er och spring i snön, men om ni inte har snö så spring iallafall, det är så härligt!! 
 
Men dock så börjar jag känna mig lite sjuk, eller det känns som jag kommer bli det och vill verkligen inte det nu när jag äääntligen förbättrat min kondition, så ber till gud att jag inte blir sjuk nu. Måste äta massa C-vitamin nu!
 
 

F R U K O S T

| Postat i: ätbart
1
 
Godmorgon, proppmätt efter en stor skål med yoghurt och grönt te...... Imorse när jag vaknade så såg jag snö överallt och jag ska snart ut och springa. Men det går nog bra, jag sprang ju i spöregn såatte. Efter det ska jag till gymmet med min syster och resten av dagen kommer jag nog slappa och ta det lugnt, min morbror kommer och hälsar på så det blir kul!  
 

FOTOTIPS - svar på kommentar

| Postat i: kamera, svar på kommentar
0
Kan inte du göra ett fototipsinlägg? Där du ger tips och typ säger vilka inställningar du har beroende på vad du fotar! :)
Visst kan jag göra det, men dock vet jag inte riktigt vad du menar så försöker göra lite allmänt typ. haha.
 
 Lite olika saker inom foto:
- ljuset
ljuset är otroligt viktigt när du fotar, tänk på hur ljuset kommer in i bilden. Mulet är det bästa vädret att fota i för att du får en jämnt ljus, att fota dagar det är strålande sol tror dem flesta blir bäst och härligast känsla men det gör skuggor och ojämnt ljus som inte alls är lika fint (enligt mig) 
 
vinklar
testa så många vinklar som bara går, man ska inte hålla tillbaka när man väl är igång. Testa allt som bara går, alla dina knasiga ideér och saker som du tror inte blir bra för det kan faktiskt blir riktigt bra! Det finns olika principer man egentligen ska gå efter för att få bättre foton, men jag tycker att inom fotografi ska det inte vara några regler. För att utvecklas måste man testa nya saker.
 
- ta med kameran överallt
Genom att alltid ha med sig kameran överallt så kan man faktiskt utvecklas grymt mycket. Desto mer man fotar desto mer lär man sig, man lär sig ju inte om man inte fotar. Men om du ska på utflykt med familjen eller liknande så även fast den är stor och klumpig så ta med dej den, du lär dig så mycket och lär sig mycket av sig själv genom att man alltid testar nya saker och jaaaaa. 
 
- skriv ner alla dina ideér
jag får alltid grymt mycket olika ideér under dagarna och man kommer ju inte ihåg allt så skriv ner på mobilen eller nått sånt. Du kan sedan kolla tillbaka och komma ihåg för det är ju inte så lätt att ha allt i huvudet. Hjälper mig jätte mycket. 
 
motljus
jag äääääälskar motljusbilder, det är så fint och det blir en bild till något extra! Men det kan då behövas en reflexskärm om man fotar porträtt för att det annars blir ganska mörkt. Men om solen är för stark så blir det lite svårt också, men om man redigerar lite så blir det perfekt. 
 
 
Här har ni några exempel på inställningar jag haft, men kom ihåg att detta är innan jag redigerat bilderna!
 

BANANPANNKAKOR

| Postat i: training/health
4
 
Jag har precis ätit klart och kollar just nu på vänner, hade proteinpulver i (pistachio coconut) som inte var så gott enligt mig, så åt inte alls mycket, blev mest bara frukt och bär men är ändå ganska mätt! Ikväll blir det att bara ta det lugnt är ganska trött efter 2 dagar i skolan, haha! Men det är skönt att man bara börjar med några dagar men ska vila ganska mycket denna helg så jag kommer in i rutinerna och vänjer mig. Men ska träffa lillebror på söndag det ska bli så kuuuul :) 
 

PEANUT BUTTER

| Postat i: training/health
3
 
Köpte hem lite jordnöttssmör efter skolan, eller snälla Hanna la ut till mig :p Men eftersom jag har hört så mycket om det o sett så mycket på instagram osv. Men när jag väl testade det var det inte lika gott som jag hade trott, men det var absolut inte äckligt. Fast åt lite havregrynsgröt till mellanmål och hade det till men det var faktiskt godare :) Men det är nog nått som jag kommer ha till och kommer nog lära mig att äta haha :p

NU GÅR DET BRA MED SOMMAR, TACK.

| Postat i: kamera
0
 
Jag längtar efter det varma vattnet, sola, bada, träffa kompisar, fina solnedgångar, sena sommarkvällar och massa mer. Efter denna dåliga vinter så längtar jag bara till den varma sommaren. Vara ledig och bara glida runt utan att egentligen ha några större saker att göra. ååååååååååååååh ge mig!! 
 
någon mer som längtar till sommaren? 
 

A RUN IN THE RAIN

| Postat i: training/health
0

Inte svett utan regnet gick genom jackan.
Nu är jag hemkommen från en springrunda med josefin. Trodde det skulle bli riktigt jobbigt för regnet men det var ganska mysigt! Vi pratade massor och bestämde oss för att springa/gå varje torsdag. Så roligt att jag har en ny träningskompis, pratade massor om träning osv, man får så mycket motivation genom bara det! 
Nu är jag riktigt trött så ska fortsätta på mitt kvällsmål, sen blir det nog sängen. Läääängtar, haha! 

så vi hörs imorgon, kraaaam!


SNACK & TIPS

| Postat i: training/health
1
Åt ingen bra lunch idag så blev ett lite större mellanmål när jag kom hem, riktigt gott! 
 
HEALTHY&EXERCISE-TIPS
  • 5-6 måltider om dagen
  • make time for training
  • ät mer frukt och grönt 
  • variera måltiderna
  • träna minst 2-3 gånger i veckan
  • drick mycket vatten
  • ät halva tallriken med grönsaker 
  • träna sånt du gillar så det blir roligare
  • sätt upp mål
  • 30minuters vardagsmotion varje dag
 
 

TAKIDA - ONE LIE

| Postat i: videor
0
 
Tack vare min pappa så har jag lärt mig gilla rock eller typ, haha. Men jag har vart på 2 konserter med min pappa och det är nått som är riktigt kul att vi har något tillsammans, Men iallafall så älskar jag takida och deras musik. (robert petterson röst är så jävla ''maffig'') Så nu har dom gjort en ny låt efter att inte vart så aktiva så blev glad när jag gick in på facebook och såg det, YEEEY. Messade min fader direkt, höhö. ni kanske inte gillar sånhär musik men det gör iallafall jag såatte!

I CAN'T LIVE WITHOUT YOU

| Postat i: training/health
3
 
Känner en sån stor skillnad mellan när jag tränade utan celsius o när jag tränade med, jag orkar nästan dubbelt så mycket när jag dricker en celsius innan träningen. Igår köpte jag även en i skolan och hade så mycket mer energi än vad jag egentligen brukar ha. En nackdel är väll att den är ganska dyr eller det blir dyrt om man dricker mycket, vilket jag gör men skulle ändå vilja dricka ännu mer för att kunna orka i vardagen och i träningen. Jag har själv mailat till dom och frågat om samarbete men dom vill helst att man är 18 så jag får väll vänta lite, men min kusin blir sponrad av celsius och är så avundsjuk hon får liksom kläder och drickan hem till sig bara sådär, hahhah! Man hittar det nästan överrallt nuförtiden, ica, statoil, hemköp och massa mer. kram på er!
 

T U L P I S A R

| Postat i: kamera
1
 
 
Imorse tog jag ingen bild på min frukost, (whaaaaat? hur kunde det hända? vem är hon egentligen?) haha nej men hade inte tid och orkade inte. Men jag var duktig imorse och gick på pw i mörker, vågade inte gå där jag brukar (skogen) så fick gå runt lite i stan men längtar grymt mycket tills det bli ljusare ute och man kan springa utomhus i linne osv. Sitter nu på min andra lektion, eller den har inte börjat än men snartsåååå.

Efter skolan ska jag hem och vila lite för att jag är så nedrans trött, haha. Senare på kvällen ska jag träffa josefine förhoppningsvis så ska vi ut och springa lite, så kul när man kan träna tillsammans! Efter det så ska jag kanske till gymmet för min syster får inte gå in dit själv :p Men detta blir nog en bra dag, även fast man är trött!
 
kraaam
 

WORKOUTLOG - TÄVLING

| Postat i: tips
0
lwork
 
Tittar in på en av mina favoritbloggar och ser att de är en tävling om en träningskalender som jag velat ha hur länge somhelst,men eftersom frakten är så dyr så blir det ju ganska dyrt och har inte så mycket pengar, höhö. 
Men om ni vill vinna en träningskalender så hittar ni tävlingen häääär
 
Nu får man hoppas på det bästa och väääänta, kram! :) 

WORKOUT AND FOOD

| Postat i: recept
1
 
Blev glad när jag såg kalorierna efter core-passet, brände mycket mer denna gång än förra gången, det är så roligt när man orkar mer och mer. Men körde även 20minters joggning innan passet började eftersom jag inte gick pw:n imorse. Nu har jag ätit en god middag bestående av kyckling blandat med fetaost och soltorkade tomater (bäääästa) och till det hade jag kokt broccoli, supergott! Nu är jag riktigt trött efter första skoldagen och såklart efter passet ;) ska bli så skönt att sova sen :D 
 
Recept:
- ½/1 broccoli
- ½/1 kycklingfilé
- ca 3/4 soltorkade tomater 
- lite fetaost 
 
Gör såhär:
- koka broccolin tills den är klar & stek kyckling
- skär kuber av fetaost och skär tomaterna i mindre bitar
- blanda ihop kycklingen med fetaosten & tomaterna
- servera! 
enkelt, gott & nyttigt!
 
 

KROSSAD PROTEINBAR

| Postat i: recept
1
 
Tycker ni ska testa att krossa/hacka en proteinbar och hälla i i yoghurt med lite bär, supergott! 

B Ä S T A JAOU

| Postat i: vardag
1
 
Precis kommit fram till skolan igen efter att ha haft idrott, fast varken jag eller hanna visste inte att vi hade det så vi hade no idrottsklääääder. Men efter det så köpte vi lite mellis så köpte faviscelsiusen o en bar som jag ska ha till senare, Efter skolan drar jag hem och vilar upp mig till 2 timmars pass på gymmet! taggataggatagga! 

SKOLSTART

| Postat i: ätbart
0
 
Vaknade imorse och hade sagt till mig själv att jag skulle gå ut på en pw, men när jag kollade ut så var det svar & spöregnade, så jag la mig igen och kunde inte somna så kollade på vänner tills jag skulle gå upp, mysigt värre! Gjorde mig iordning och gjorde en supergod frukost bestående av havregrynsgröt med björnbär, jordgubbar & banan och sedan grönt te med citron i. yuuuuuuuuuuummy. 

Nu sitter jag i skolan och väntar på att matten ska börja, åååååååh varför matte, först av allt? nej men vi ska ha ny lärare som förhoppningsvis är bättre än den förra som inte hade nån utbildning (?). Ha en bra dag så hörs vi senare, kram
 

HOME WORKOUT

| Postat i: training/health
2
 
För en ca en halvtimme sen så fick jag en kick och gjorde lite så övningar, så här har ni några övningar som tränar mest mage & lite arm som går ganska fort. Som också kan göras när man har ont om tid! Skulle egentligen gjort mer men blev ganska sent och man ska ju inte träna allt för sent för att man kommer upp i varv och sedan har lite svårare att sova. 
  • 30x4 crunches 
  • 10x3 leg raises med pilatesboll 
  • 30x2 bicycle crunches 
  • 1min planka
  • 20x3 armhävningar (10 på tå, resten på knä) ganska slut i mina armar efter idag så blev inte så mycket av det, höhö. å nej detta är inte ursäkter ;)
imorgonbitti är det pw som gäller innan skolan och sedan core-pass på kvällen! 
hur går det med eran träning? nån som kommit igång efter nyår? :)
 
 
 

FETTUCCINE

| Postat i: ätbart
0
recept finns här
 
Dagens middag blev fettuccine med lite feta, soltorkade tomater, kyckling och sallad. Jag kan inte säga annat än MUUUUMS. hahaha. nej men seriöst så är det typ ett av det godaste sakerna jag ätit!? Men känns som ni bara får massa matbilder, ska bli bättre på lite andra inlägg :p Men jag äter ju så goda saker hela tiden så ni måste ju bara få se! :p 
 

SO DELICIOUS

| Postat i: training/health, vardag
4
smoothie är nog det bästa som finns!

Va på gymmet idag med min syster, efter att vi kom hem så gjorde jag smoothie tills oss båda, och jag måste säga att om man har i lite krossade nötter och annat gott i så blir det en helt annan grej, nej men det är verkligen gott & perfekt efter eller före träning. stort tips! Nu när jag väl satt mig i sängen så känner jag mig riktigt trött och är inte alls taggad för skolan imorgon, men men :) 
 
Dagens träning har bestått av:
-morgon pw (i regnet) på 30min
- 3km joggning 
- 20minuter biceps&triceps
har verkligen inga bra övningar som jag gillar för armar så ska leta upp lite olika övningar nu som jag kan göra tills nästa gång :) 
 

I'M BACK!

| Postat i: Självporträtt
1
 
Hellu, jag är tillbaks!
Jag trivdes inte så mycket på vionno eftersom jag är så van vid blogg.se och ändå gillar deras upplägg eller vad man nu ska säga. Kändes lite rörigt också :/ Men jag är tillbaka och ska uppdatera bra! :)
 

BJORKANDER.VIONNO.SE

| Postat i: vardag
0
 
Jag har ändrat mig, jag ger vionno ca en månad och ser sedan om jag trivs bättre där eller här, så nu tycker jag att ni ska följa mig nya blogg:

http://bjorkander.vionno.se
http://bjorkander.vionno.se 

G O O D N I G H T

| Postat i: vardag
0

En bild från tidigare ikväll

Jag har nu fått inloggning på vionno, men jag känner fortfarande stort drag till denna blogg, har lite beslutsångest vilken ja ska blogga på? Men jag ska fortsätta blogga här tills jag känner att jag vill byta, jag har ju liksom så många inlägg här som jag inte vill förlora... Det är synd att man inte kan föraöver allt.... Men nu får det vara kvar här tills jag tröttnar på riktigt, så ser vi sen!

Imorgon ska jag till stockholm med mamma och tydligen skulle carros familj vara där så dom träffar vi där. Sen ska vi äta lunch med våra kusiner, supermysigt! Så under dagen blir det lite dålig bloggning , tror jag!

Men nu ska jag sova o så hörs vi senare idag, haha. Kram på er :)


TRÄNING MED BÄSTA SYSTER

| Postat i: training/health, vardag
0
 
Superhärlig kväll på gymmet med syster.
 Frida kom in till mitt rum och frågade om vi skulle gå till gymmet eftersom hon också har gymkort på mitt gym. Så vi gick dit och förväntade mig en ganska snabb träning. Men icke, vi var där 1h36min. Så roligt att äntligen få träna med någon, frida var verkligen pepp på att gymma + att vi drack celsius innan så vi orkade betydligt mer, tack gode gud att celsius finns! 
 
Dagens träning har bestått av: (ca)
- 1h pw på morgonen 300kcal
30min på bandet 250kcal
- 40min styrka (mage) 150 kcal
- 20min på bandet 150kcal
 
otroligt nöjd med min prestation idag, så glad :)

P H O T O S H O P - i love you

| Postat i: photoshop
2
en dag utan nått att göra resulterar expriment i ps.

Jag har bara så tråkigt, fast jag vill egentligen inte göra nått förutom att kolla på film och dricka te. Så vet egentligen inte om jag har så tråkigt? Angående byta bloggportal till vionno, så kommer jag göra det. Jag har fått svar på mitt mail och det var en kille som skulle fixa ihop en blogg till mig! Jag känner mig ändå lite osäker har preeeeecis gjort om min blogg till hur jag vill ha den och har ganska mycket matrial på denna blogg som jag vill ha över till nya, men ska maila dom senare och se hur allt funkar. Jag hoppas ni också följer mig på min nya blogg och att ni inte bara slutar för att jag byter , hihi. Men mer info kommer senare :p kram på er.
 

LÄNKBYTE - JOSEFINE FRISÉN

| Postat i: vardag
2
 
Tycker ni borde kolla in Jossans blogg, hon skriver om sitt liv och uppdaterar ofta. Supergullig tjej som blandannat är min kusin och har bästa humorn :p 
 
kolla in hennes blogg hääääär

Y U M M Y

| Postat i: recept
3
blåbär & hallonsmoothie med knäckemackor (avocado och fetaost på)
 
GODMORGON, lite sent kanske. 
Jag gick och la mig ganska tidigt igår men ändå sov jag till 11:00. Men nu har jag nog fått sovit ut lite och jag känner mig ganska utvilad. När jag vaknade fick jag sms av carro och hennes kompis att fota dom idag, så det ska jag göra, vet inte riktigt vart vi ska fota men det får väll bli nånstans i stan. Men jag ska alldeles strax ut på en pw innan dom kommer och så blir det nog gymmet senare ikväll med min syster. 
 
Fräsh smoothie
Recept:
- ½ banan
- 1dl blåbär
- ½ dl hallon
- 2 dl yoghurt 
mixa och klart!
 
Jag funderar på att byta bloggportal, pga att det krånglar mycket med statisk och man får inte så mycket uppmärksamhet för att blogg.se bara fokuserar på samma bloggar. Jag har nu ansökt på vionno.se. Folk säger att det är en bra portal, men vad finns det mer för bloggportalar som är bra? :) 
 

PRE-WORKOUT FOOD

| Postat i: ätbart
0
yoghurt med hallon, banan, lite olika nötter och torkade tranbär
 
Detta åt jag innan jag stack iväg på ett core-pass för några timmar sen, kände ingen som helst ork idag. Men har både sovit & ätit dåligt. Imorgon återgår alla rutiner och äta normalt. Jag går nog och lägger mig snart för det blev inte så många timmars sömn... Jag börjar längta lite till skolan, eller ja inte själva skolan men att man ska få lite rutiner, gillar verkligen inte att äta på olika tider och hoppa över lunchen för att man sovit förlänge, nejnej. Det mår jag inge bra av... men då säger jag väll godnatt då så hörs vi imorgon. kraaaaam på er.
 
 

1 JANUARI 2014

| Postat i: vardag
3
brist på bilder så ni får en ful&brusig bild från julafton. 
 
hello guys, hur mår ni? 
Jag mår iallafall helt okej, ganska seg och trött. Jag har ett pass bokat 18:00 som jag ska gå på, vet inte riktigt om jag är taggad på det, men det blir jag väll så fort jag kommer dit. Igår åt jag mycket godis eftersom jag inte ätit på hela året, jag fick sår i munnen för att jag inte var van med så pass mycket sött i min mun eller jag fick det av domdära sura godisarna, haha! 
 
några mål för 2014:
- spara lite pengar istället för att handla upp allt
- fortsätta köra hårt med träningen
- kunna springa 1mil utan att stanna (har egentligen inte testat springa så långt men det är iallfall ett delmål)
- bli vigare
- försöka komma ut mer och ha roligt
- göra spontana grejer då och då
 
har inga nyårslöften men detta är lite saker jag ska sträva efter. kram på er.